lördag 3 september 2011

Müsli



Något jag de senaste morgnarna har gottat mej i är hemmagjort müsli. Tillsammans med några matskedar turkisk yoghurt och lite honung kan livet inte bli bättre.


Det kan vara bra med ett grundrecept när man börjar. Sedan är det bara fantasin, ja och smaklökarna, som sätter gränser om vad som är tillåtet att ha i.

Min müsli innehåller:
Ca. 1,5 liter havregryn
5 dl blandade gryn tex. rågflingor, vetekross och havre kli
1 dl hackade nötter, linfrön och solrosfrön
1 dl brun farin
1/2 dl sirap
2 msk olja
1 msk vatten
3 dl russin, torkade aprikoser och plommon

Blanda alla flingor och gryn i en långpanna, även nötter och frön. Värm upp farinsocker, sirap, olja och vatten i en kastrull. Ringla blandningen över flingorna och rosta alltsammans i ugnen 175 grader i 15-20 minuter. Rör om då och då och håll koll på tiden, müslin blir lätt bränd.
Blanda ner de torkade frukterna och förvara den avsvalnade müslin i en tätsluten burk.


Som pricken över i:et pysslade jag ihop en etikett till glasburken. Av lite svart papper, en bok sida, ett frimärke, spets och ett snöre är etiketten gjord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar